הכל התחיל אי שם בסין כ 1000 שנה לפנה"ס כשהסינים התחילו להשתמש באידוי להכנת מזון,ובעך במאה ה-8 לספירה היו כבר קיימים כלים לאידוי מזון בעיצוב שכמעט ולא השתנה עד היום.
כיום מכשיר לאידוי מזון עדיין פופולרי יותר באסיה וצפון אפיריקה אבל לאט לאט המערב מתחיל להבין את היתרונות המרובים של מכשיר זה ויותר ויותר רוכשים מכשיר לאידוי מזון לבית.
מכשיר זה שבנוי ממספר מפלסים של סירים לגובה(תלוי בכמות מזון שאתם רוצים לבשל),מבשל את המזון בעצם על ידי אדים של מים שנמצאים בתחתית המכשיר.
מכשיר לאידוי מזון מאוד נוח לבישול כמות גדולה של מזון או מזון מגוון בבישול אחד,כי בעצם אפשר לשים בכל מפלס מזון אחר,למשל באחד ירקות,בשני אורז ובשלישי בשר,וכולם יתבשלו באותו זמן אבל בנפרד בעזרת האדים שעולים מלמטה למעלה ממפלס אחד לשני.
שיטת בישול זו היא גם בריאה מאוד מכמה סיבות:אין צורך בשימוש בשמן לעומת שיטות בישול אחרות שכן מצריכות שמן,שיטת בישול זאת גם משמרת הכי טוב את הערכים התזונתיים של המזון בשל הבישול המהיר,בנוסף,אידוי המזון שומר על מרקמו,צבעו וטעמו המקורי וכמובן לא מייבש את המזון.
בעזרת מכשיר לאידוי מזון אפשר להכין כמעט כל סוג של מזון,ירקות,אורז,עוף,דג וכו'
אם אתם בעינייני בישול בריא ורוצים להכין אוכל טעים אבל בריא יותר,אז שיטת אידוי המזון מומלצת בחום.